0

Nanatsu no Taizai / 7 Ölümcül Günah

Üniversite yıllarında duyduğum yeni Naruto bu olabilir yorumları ile başladığım ancak -yanlış hatırlamıyorsam- 17.sayı da bıraktığım seriydi. Geçen Netflix’de önerilerde animesini gördüğüm bugünde animesini tamamladığım seri.

“Okunur mu, seyredilir mi?” diye sorarsanız -ki yabancı sitelerde birkaç yorum gördüm adamlar acımasızlık yapmış uzak durun diye- bir puanlama aralığınız varsa 1’den 10’a kadar; 7’den fazla 7,5’ten az. Bu aralık boş zamanlarda vakit öldürmek gerekir de bir uğraş ararsanız seyredilir/okunur. Sebebi ana karakter odaklı olması. Ben bu serileri önemli bir seriden sonra değerlendiriyorum. Bana genelde hitap etmiyor. Çünkü binlerce olay var herkes güçlü ama ana karakter daha güçlü; ikinci, üçüncü karakter güçlü kötü düşman tarafından perişan olana kadar bekleyip daha sonra kötü karakteri yok eden bir ana karakter içeren serilerden biri olması nedeniyle boş zaman animesi/mangası.

[Resim: attachment.php?aid=506]

Ana karakter Meliodas ve 6 yoldaşı tarafından yaşanan hikayeyi kapsar. Bunların oluşturduğu gruba hristiyan inancında yer alan 7 ölümcül günah denir. Üyelerin her biri Kibir, Açgözlülük, Şehvet, Kıskançlık, Oburluk, Öfke, Tembellik günahlarından birini temsil eder. Tabi benim adamım tartışmasız Kibir günahı Aslan simgeli Escanor.

Karakter Dağılımı

[Resim: 255447.webp?s=059e217613d06eeaeb549b265ce535fa]Öfke Günahı
Ejder simgeli Meliodas
[Resim: 267813.webp?s=a207bb965ffac03a8bb5f027ff699c8c]Açgözlülük Günahı
Tilki simgeli Ban
[Resim: 277006.webp?s=8f45a09815be9fd912682ef36514d95b] Tembellik Günahı
Ayı simgeli King
[Resim: 273829.webp?s=589a707dd5ad586cd4729eac4d9de517]Kıskançlık Günahı
Yılan simgeli Diane
[Resim: 372194.webp?s=da36f1806850da30ceb5c54e0d03f711]Kibir Günahı
Aslan simgeli Escanor
[Resim: 277118.webp?s=8a1d6f831aefc287acb2ac3f21afa0ad]Şehvet Günahı
Keçi simgeli Gowther
[Resim: 277480.webp?s=e2897d3e971ecf58003c58b01e127d1b]Oburluk Günahı
Domuz simgeli Merlin

Karakterleri tek tek açmak ve tanıtmak isterim ancak animesini izlemek veya mangasını okumak isteyenler için spoiler olacağından bunu yapmaktan imtina ediyor ve animenin 3.sezonunda bu konuya değindiklerini belirtmek istiyorum. Bu arada Nanatsu no Taizai takipçileri favori karakter olarak Ban’ı seçmişler. Animesinde ise filler bölüm yoktu diye hatırlıyorum. Hikaye akılı yeterince hızlı. Boş diyebileceğiniz bir bölüm yok, hatta savaş sahnesinde sıkılıp ya biri gelsin veya bitsin dediğiniz yerde savaş ya sonlanıyor ya da biri o savaşı bitirecek bir güç gösterisi sergiliyor.

Serinin konusuna değinmek gerekirse, Britanya Krallığını bu dünyanın her şeyi, dünya tek kıta bu da Britanya. 10 sene önce Yedi Ölümcül Günah (Nanatsu no Taizai) komplo kurarak krallığı devirmek istemiş ancak Kutsal şövalyeler bunu engellemişlerdir. Ama bu da 10 yıl sonra yani günümüzde Kutsal Şövalyeler krala darbe yapıp yönetimi ele geçirirler ve Britanyalı zalimce yönetirler. Kralın kızı Elizabeth ise babasının anlatılarından yola çıkarak Yedi Ölümcül Günahı arayıp bulmaya ve krallığını kurtarmaya çalışmaktadır.

Diğer İsimler

Japanese: 七つの大罪
English: The Seven Deadly Sins

Hakkında

Tür: Manga / Anime
Cilt / Sezon: 41 cilt / 5 sezon
Sayı / Bölüm: 364 sayı / 120 bölüm
Durumu: Bitti
Yayın Tarihi: 10 Ekim 2012 - 25 Mart 2020
Tür: Aksiyon, Macera, Fantezi
Mangaka: Nakaba Suzuki

Nanatsu no Taizai, The Seven Deadly Sins, Yedi Ölümcül Günah, Yedi Ölümcül Günah İnceleme, Yedi Ölümcül Günah Manga, Yedi Ölümcül Günah Anime

Yazarımız Hasan hakkında: Adım Hasan, ama bir dönem MyBB kullananlar beni Yondaime nicki ile tanırdı. 2009 da başladı web maceram, MyBB, Wordpress, Matematik, Adalet, Bilgisayar Programcılığı, derken şimdide burada bir şeyler yapmaya çalışıyorum :)

Yazıya herhangi bir yorum yapılmadı

[-]
Hızlı Cevap
Güvenlik Kodu:
Lütfen, resmin üzerindeki harf ve rakamlardan oluşan Güvenlik Kodunu, aşağıdaki metin kutusuna giriniz.
Güvenlik Kodu:
(Büyük/Küçük harf duyarsız)

Reklam
Reklam

Kategoriler

Yasal Uyarı
Bu internet sitesi içeriğinde yer alan tüm yazılar Gidenler.Me’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. Gidenler.Me, ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir. Gidenler.Me Blog'da yer alan tüm yazılar/makaleler bilgi edinme amacı ile sınırlı olup Gidenler.Me'den izin alınmaksızın değiştirilemez, çoğaltılamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz, umuma iletilemez, başka bir lisana çevrilemez.

Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
GM v1.0.20 theme designed for MyBB