Üniversite yıllarında duyduğum yeni Naruto bu olabilir yorumları ile başladığım ancak -yanlış hatırlamıyorsam- 17.sayı da bıraktığım seriydi. Geçen Netflix’de önerilerde animesini gördüğüm bugünde animesini tamamladığım seri.
“Okunur mu, seyredilir mi?” diye sorarsanız -ki yabancı sitelerde birkaç yorum gördüm adamlar acımasızlık yapmış uzak durun diye- bir puanlama aralığınız varsa 1’den 10’a kadar; 7’den fazla 7,5’ten az. Bu aralık boş zamanlarda vakit öldürmek gerekir de bir uğraş ararsanız seyredilir/okunur. Sebebi ana karakter odaklı olması. Ben bu serileri önemli bir seriden sonra değerlendiriyorum. Bana genelde hitap etmiyor. Çünkü binlerce olay var herkes güçlü ama ana karakter daha güçlü; ikinci, üçüncü karakter güçlü kötü düşman tarafından perişan olana kadar bekleyip daha sonra kötü karakteri yok eden bir ana karakter içeren serilerden biri olması nedeniyle boş zaman animesi/mangası.
| Öfke Günahı Ejder simgeli Meliodas | |
| Açgözlülük Günahı Tilki simgeli Ban | |
| Tembellik Günahı Ayı simgeli King | |
| Kıskançlık Günahı Yılan simgeli Diane | |
| Kibir Günahı Aslan simgeli Escanor | |
| Şehvet Günahı Keçi simgeli Gowther | |
| Oburluk Günahı Domuz simgeli Merlin |
Karakterleri tek tek açmak ve tanıtmak isterim ancak animesini izlemek veya mangasını okumak isteyenler için spoiler olacağından bunu yapmaktan imtina ediyor ve animenin 3.sezonunda bu konuya değindiklerini belirtmek istiyorum. Bu arada Nanatsu no Taizai takipçileri favori karakter olarak Ban’ı seçmişler. Animesinde ise filler bölüm yoktu diye hatırlıyorum. Hikaye akılı yeterince hızlı. Boş diyebileceğiniz bir bölüm yok, hatta savaş sahnesinde sıkılıp ya biri gelsin veya bitsin dediğiniz yerde savaş ya sonlanıyor ya da biri o savaşı bitirecek bir güç gösterisi sergiliyor.
Serinin konusuna değinmek gerekirse, Britanya Krallığını bu dünyanın her şeyi, dünya tek kıta bu da Britanya. 10 sene önce Yedi Ölümcül Günah (Nanatsu no Taizai) komplo kurarak krallığı devirmek istemiş ancak Kutsal şövalyeler bunu engellemişlerdir. Ama bu da 10 yıl sonra yani günümüzde Kutsal Şövalyeler krala darbe yapıp yönetimi ele geçirirler ve Britanyalı zalimce yönetirler. Kralın kızı Elizabeth ise babasının anlatılarından yola çıkarak Yedi Ölümcül Günahı arayıp bulmaya ve krallığını kurtarmaya çalışmaktadır.
Diğer İsimler
Japanese: 七つの大罪
English: The Seven Deadly Sins
Hakkında
Tür: Manga / Anime
Cilt / Sezon: 41 cilt / 5 sezon
Sayı / Bölüm: 364 sayı / 120 bölüm
Durumu: Bitti
Yayın Tarihi: 10 Ekim 2012 - 25 Mart 2020
Tür: Aksiyon, Macera, Fantezi
Mangaka: Nakaba Suzuki
Kaynakça
Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Seven_...ns_(manga)
My Anime List: https://myanimelist.net/manga/44485/Nana...izai/stats
Nanatsu no Taizai / 7 Ölümcül Günah