Dünya üzerindeki bir çok mitoloji ve bu mitolojilerin içinde birçok tanrı var. Bunların tamamının bir animede olduğunu düşünün. Meraklısı için heyecan vericidir. Peki ya bu mitolojik tanrıların insanlığı yok etmek için toplantı yapmasını da konu alıyorsa?.. Record of Ragnarok tam aradığınız anime olabilir.
Ragnarok ismi rag ve narok kelimelerinin birleşiminden oluşmuş ve Kıyamet gününü işaret eder. Record of Ragnarok ise bundan esinlenerek Dünyanın Sonunun Hikayesi izleyicilerinin beğenisine sunuyor. Tüm mitolojik tanrılar bir toplantı yapar ve insanlığın yok edilmesini ister ancak içlerinden biri onay verilemeden önce buna itiraz eder ve insanlar ve tanrılar arasında bir savaş önerir. Bu savaşın 13 tanesini tanrılar kazanırsa insanlar yok edilecek, aksine insanlar kazanırsa, insanlar 1.000 yıl daha dünyada yaşamaya devam edecek. Ama animeyi konusu dışında Tanrılar ve insanlar arasındaki ilişki animeye derinlik katmakta. Yaşamın anlamı, insan doğası ve hayatta kalma mücadelesi hakkında da önemli felsefi sorulara cevap aramakta. Anime yüksek kaliteli animasyon sahneleri, muhteşem savaş koreografisi ve görsel efektleriyle dikkat çekiyor. Her kavga dinamikler, duygusal yoğunluk ve etkileyici görsel anlarla doludur. Karakter tasarımları üst düzey olan animede tanrılar kibirli ve güçlü varlıklarla temsil edilirken, İnsanları ise tarihe damga vuran karakterden seçilmiş ve insanlar yaşamları ve gelecekleri tanrılarla için savaşırlar.
Karakterler
Görünüş
.Karakter
Rolü
Brunhilde
..Brunhilde, 13 Valkyrie Kız Kardeş'in en büyüğüdür. İnsanları kurtarmak amacıyla Tanrılara insanlarla savaşma fikrini sundu. Serinin ana kahramanıdır ve insanlığın en iyi ve en güçlü savaşçılarını seçerek Tanrılara karşı savaşıp kazanması görev edinmiştir.
Göll
Göll, 13 Valkyrie Kız Kardeş'in en küçüğüdür ve serinin ikinci ana karakteridir. Ragnarök maçları sırasında, genellikle Brunhilde ile birlikte her maçı izlerken endişeli görülür.
Zeus
Zeus, Yüce Tanrı ve Valhalla Konseyi'nin Başkanı'dır. Aynı zamanda Kozmos'un Tanrı Babası (G.F.O.C) ve en güçlü tanrıdır.
Hermes
Hermes, 12 Olimpos Tanrısı'nın 10'uncusu ve Tanrıların Elçisi'dir.
Ares
Ares, 12 Olimpos Tanrısı'nın 6'ncısı ve Yunan Savaş Tanrısı'dır.
Afrodit
Afrodit, Yunan aşk, güzellik, zevk, tutku ve üreme tanrıçasıdır. Aynı zamanda kibirli bir tavrı vardır. İnsanlığın çevresel kirliliğinden, hayvanların katledilmesinden ve çatışmaya yatkınlığından o kadar hoşnutsuzdu ki, en az MÖ 2000'den beri her Tanrılar Konseyi'nde insanlığın yok edilmesi için oy kullanıyordur.
Son bir şeyler
Konusunu yukarıda belirttim. Böyle fantastik konuları sevenler için tavsiye edebileceğim animedir. Konu olarak akıcıdır. İzleyenlerin bazı yorumları okuduğumda insanlar nasıl tanrıları yenebilir saçma sapan bir animedir gibi yorumlar okudum. Türü zaten fantastik ve felsefi. Hani sevmiyorsan bu tarz şeyleri bir izleyici olarak bu seriye başlamanız tavsiye edilmez. Aksiyon sahnesi istemediğiniz kadar bol ayrıca mitolojik karakterleri tanıtımıda -kendince- güzel.
Hakkında
Yayın Tarihi: 17 Haziran 2021 Sezon sayısı: 3 sezon Tür: Aksiyon, Drama, Fantastik Yaş Sınırı: 16+
Yazarımız Hasan hakkında: Adım Hasan, ama bir dönem MyBB kullananlar beni Yondaime nicki ile tanırdı. 2009 da başladı web maceram, MyBB, Wordpress, Matematik, Adalet, Bilgisayar Programcılığı, derken şimdide burada bir şeyler yapmaya çalışıyorum :)
Bu internet sitesi içeriğinde yer alan tüm yazılar Gidenler.Me’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. Gidenler.Me, ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir. Gidenler.Me Blog'da yer alan tüm yazılar/makaleler bilgi edinme amacı ile sınırlı olup Gidenler.Me'den izin alınmaksızın değiştirilemez, çoğaltılamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz, umuma iletilemez, başka bir lisana çevrilemez.