|
1
MyBB Mobil Emojileri Gösterme
MyBB Resmi Sitesinde çokça yazılan ve çözüm istenen konulardan biriydi bu ancak resmi olmayan bir çözüm konusuna hitaben bende çözümü burada paylaşmak istedim. Uygulayıp uygulamamak konusunda serbestsiniz. Tavsiyem test sitenizde denemeniz ve uygulamanız. Şahsen ben burada yani Gidenler.me'ye uygulamadım. Test sitesine uyguladıktan sonra cevabı konu içine yazarım. İncelemeniz için tartışılan konuyu (soru ve çözüm önerisini) bırakacağım aşağıya. Hadi gelin çözümü sizlere anlatayım Bkz: Resmi konu linki: https://community.mybb.com/thread-224998.html
MyBB forum sisteminde utf8 'i utf8mb4 'e çevirme işlemi, veritabanınızın karakter setini ve harmanlamasını daha geniş bir karakter aralığını destekleyen utf8mb4'e yükseltmeyi içerir. Bu, özellikle telefonlardan gönderilen emojilerin doğru şekilde görüntülenmesi için önemlidir. İşte adım adım nasıl yapacağınız: Adım 1: config.php Dosyasını Düzenleyin
Adım 2: Veritabanı Karakter Setini ve Harmanlamasını Değiştirin. Bu adımı gerçekleştirmek için genellikle phpMyAdmin veya hosting kontrol panelinizdeki benzer bir veritabanı yönetim aracını kullanacaksınız.
utf8mb4_unicode_ci genellikle dil duyarlılığı ve doğru sıralama için daha iyi bir seçenektir. Ancak bazı durumlarda utf8mb4_general_ci de kullanılabilir.
Son olarak bunu benden önce deneyen arkadaşlar sonucu bu başlık altında bildirirse sevinirim. Hatta hata kayıtları vs. varsa bu başlık altında tartışıp en sade konu halinde bizden sonraki dostlarımıza bırakılım ![]()
|
Hoşgeldiniz...
Hoşgeldin, Ziyaretçi: Sitemize üye iseniz buradan oturum açabilirsiniz :) Hala üye değil misiniz? Ücretsiz üyelik hesabı alın! Yasal Uyarı
Bu internet sitesi içeriğinde yer alan tüm yazılar Gidenler.Me’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. Gidenler.Me, ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir. Gidenler.Me Blog'da yer alan tüm yazılar/makaleler bilgi edinme amacı ile sınırlı olup Gidenler.Me'den izin alınmaksızın değiştirilemez, çoğaltılamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz, umuma iletilemez, başka bir lisana çevrilemez.
|

Guest isimli üye tarafından