|
0
Clicks Communicator İle Tanışmaya Hazır mısınız?
Bir döneme damga vuran fiziksel klavyeli telefonları 2026 yılında eksiğini gidermek ve bu pazarı tekrardan canladırmak için üretilen Clicks Communicator ile tanışın. Clicks Communicator günümüz akıllı telefonlarında görmeye alışık olmadığımız fiziksel QWERTY klavye ile geliyor. Bu fiziksel klavyeyi 4.03” Amoled bir ekran tamamlarken, işletim sistemi ise Android 16 olacak ve 2 sene boyunca android güncellemesi ve 5 yıl boyunca da güvenlik güncellemeleri alacak. Cihazın işlemcisi 4nm SoC MediaTek olacak. Cihazın Arkada 50MP OIS ve Önde 24MP olmak üzere toplamda iki kamerası bulunmakta. Bataryası ile 4000mAh silikon karbondan olup uzun zaman sonra bu akıllı telefonda 3.5mm kulaklık girişi de bulunmakta. Bu sizi korkutmasın keza bu akıllı telefon Type C girişine sahip. Cihaz parmakizi ile sizlerin güvenliğini korurken parmakizi sensörü yanında bulunan bildirim ışığınıda özelleştirme imkanı sağlıyor.
Depolama alında 256 GB alana yer veren Clicks Communicator, Qi2 kablosuz sarjı desteklemekte ve ağırlık olarakta 170 gram. Şu an ön siparişte olan bu cihaz 399 dolar fiyat etiketine sahip. Cihaza sahip olmak isterseniz https://clicksphone.com/en/communicator bağlantısı üzerinden ön sipariş oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu fiyata ek olarak 30 dolarlık kargo ücreti de bulunmakta. Peki Clicks Communicator Türkiye’de satışa sunulacak mı? Bununla ilgili net bir şey söyleyemiyorum ama ön sipariş gönderilecek ülkeler: Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika, Kosta Rika, Guatemala, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Ürdün, Umman, Türkiye, Mısır, Avustralya, Yeni Zelanda, Paraguay ve Avrupa genelinde (Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya, İsviçre, Polonya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, İsveç, Yunanistan, İrlanda, Hırvatistan, Portekiz, Danimarka, Slovenya, Lüksemburg, Slovakya, Finlandiya, Litvanya, Karadağ, Bosna Hersek, İzlanda, Man Adası, Kosova ve Macaristan dahil). Clicks Communicator alınır mı? Ülkemizde resmi olarak satışa çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama satış fiyatının 499 dolar olması biraz fazla olmuş özellikle Türkiye şartlarında daha da fazla (Yukarıda belirttiğim fiyat ön siparişe özel ve resmi tanıtım gününe kadar geçerli. Cihaz ön siparişten sonra 499 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek). Yazıyı kaleme aldığım gün itibari ile dolar kuru 43,0237 TL (doviz.com verisi). Yani telefonun vergisiz fiyatı 21.468,8 TL. Bakın bu vergisiz hali. Gelin KDV, ÖTV, TRT, Kültür Bakanlığı vs. vergileri, varsa distribütör kârı, bayi kârı derken bunun fiyatı doğal olarak 50bin TL civarına yaklaşacak belkide aşağısında veya yukarısında kalacak bilemiyorum şuan ki tahminimi söylüyorum, bu telefon bu fiyat etmez. Nostaljik yapısı var belki onun için heveslenmiş olabilirsiniz ama verilen donanımlar bile çok pahalıya sunulmuş. Neden mi?
Peki siz bu telefonu birinci cihazınız olarak alır mıydınız veya ikici cihazınız olarak yanınızda taşır mıydınız?
|
Hoşgeldiniz...
Hoşgeldin, Ziyaretçi: Sitemize üye iseniz buradan oturum açabilirsiniz :) Hala üye değil misiniz? Ücretsiz üyelik hesabı alın! Yasal Uyarı
Bu internet sitesi içeriğinde yer alan tüm yazılar Gidenler.Me’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. Gidenler.Me, ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir. Gidenler.Me Blog'da yer alan tüm yazılar/makaleler bilgi edinme amacı ile sınırlı olup Gidenler.Me'den izin alınmaksızın değiştirilemez, çoğaltılamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz, umuma iletilemez, başka bir lisana çevrilemez.
|