? Okuma Hesaplanıyor... Okuma: %0
0

PHP’ye Sıfırdan Başlangıç ve Uygulamalı Eğitim

Resim

Merhaba değerli ve kıymetli üyelerimiz ve takipçilerimiz,

Bildiğiniz üzere hem matematik hem de programlama üzerine bildiğimi aktarmaya çalışıyor ve bununla alakalı temelden genele ders notlarımı sizlerin kullanımına ve beğenisine sunuyorum. Yakın zamanda pedagojik anlamda matematik konuları (integral ve kümeler -ki diğer konularda işimdeki yoğunluklar azaldıkça paylaşılacak- ) ve programlama derslerinde ise python ile başladım.
AKLINDA OLSUN
Resim
Matematik ve Programlama derslerimize aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz:
Resim Matematik Dersleri ve Resim Programlama Dersleri
Python anlatırken bir arkadaşımızın mailindeki istek üzerine kısaca php programlama dili hakkında sıfırdan temele bir php dersleri yayınlayacağım. 15 ile 20 arası ders içeriği oluşturacağımı düşünüyorum. Keza php tek başına kullanılacak bir dil değil. SQL ve HTML ve CSS ile birbirlerini tamamlayan derslerdir. Sadece php girişte neler bizlere faydalı olacak onu anlatacağım bir nevi çerez niyetine bu konuyu paylaşıyorum. Kapsamlı bir ders ise daha sonra burada sizlerle olacaktır.

Bu eğitim nasıl tasarlandı?
Bu eğitim, PHP hakkında hiçbir şey bilmeyen bir öğrencinin konuyu ezberlemeden,  neden ihtiyaç duyulduğunu anlayarak  öğrenmesi için hazırlanmıştır.

Her derste şu yapı izlenecek:
  • Dersin temel sorusu
  • Öğrenme hedefleri
  • Kavramın ortaya çıkardığı ihtiyaç
  • Açıklama ve örnekler
  • Uygulama
  • Yaygın hatalar
  • Ders özeti
Bu kısa dersleri bir oturuşta bitirmeye çalışmayınız. Her dersi okuyup anladıktan sonra kodları kendinizin yazması, sonuçları gözlemlemlemeniz ve eksiklerimizi gidermeniz dersi tamamladığınızda sizler için daha verimli olacaktır.
DİKKAT
Önemli ilke: Programlama, yalnızca kodu okumakla öğrenilmez.
Kodun sonucunu tahmin et Sağ ok kodu kendin yaz Sağ ok hata al Sağ ok hatanın nedenini araştır.
Öğrenmenin önemli bir bölümü bu döngüde gerçekleşir.

Ders ders konular
  1. php'ye Giriş
  2. php'de değişkenler
  3. Operatörler ve Basit Hesaplamalar
  4. Programın Karar Vermesi
  5. Döngüler: Tekrarlanan İşleri Otomatikleştirmek
  6. Diziler: Birden Fazla Veriyi Düzenlemek
  7. Fonksiyonlar: Tekrarlanabilir Çözüm Üretmek
  8. Formlar: Kullanıcıdan Veri Almak
  9. Doğrulama ve Güvenli Kullanıcı Girdisi
  10. Dosyalar ve Kodun Düzenlenmesi
  11. Dosyaya Veri Yazmak ve Okumak
  12. Veritabanı Mantığı ve MySQL
  13. PDO ile Veritabanına Bağlanmak
  14. CRUD Uygulaması: Kayıt Ekleme, Listeleme, Güncelleme, Silme
  15. Oturumlar ve Kullanıcı Girişi
  16. Parola Güvenliği ve Yetkilendirme
  17. Nesne Yönelimli PHP’ye Giriş
  18. Hata Yönetimi ve Kod Kalitesi (Son ders)

📅 Son Güncelleme: 21 Eylül 2026

Konuyu Dinle
Hazır. Konuyu dinlemek için Oynat'a basın.

Yazarımız Hasan hakkında: Adım Hasan, ama bir dönem MyBB kullananlar beni Yondaime nicki ile tanırdı. 2009 da başladı web maceram, MyBB, Wordpress, Matematik, Adalet, Bilgisayar Programcılığı, derken şimdide burada bir şeyler yapmaya çalışıyorum :)

Yazıya herhangi bir yorum yapılmadı

[-]
Hızlı Cevap
Güvenlik Kodu:
Lütfen, resmin üzerindeki harf ve rakamlardan oluşan Güvenlik Kodunu, aşağıdaki metin kutusuna giriniz.
Güvenlik Kodu:
(Büyük/Küçük harf duyarsız)

Reklam
Reklam

Kategoriler

Yasal Uyarı
Bu internet sitesi içeriğinde yer alan tüm yazılar Gidenler.Me’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. Gidenler.Me, ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir. Gidenler.Me Blog'da yer alan tüm yazılar/makaleler bilgi edinme amacı ile sınırlı olup Gidenler.Me'den izin alınmaksızın değiştirilemez, çoğaltılamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz, umuma iletilemez, başka bir lisana çevrilemez.

Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
GM v3.0.0.8 Beta theme designed for MyBB