? Okuma Hesaplanıyor... Okuma: %0
0

Matematik Derslerim Üzerine

Resim

Merhaba Kıymetli Takipçilerim ve Değerli Üyelerim,

ResimMatematik Dersleri kategorisi için hazırladığım ders notlarının büyük bir kısmını tamamlamış bulunuyorum. Herhangi bir sorun çıkmaz ise burada hafta 2-3 ders paylaşmayı planlıyorum. Bu sayfadaki amacım, bugüne kadar yayınlanan tüm konuları toplu ve düzenli bir şekilde bulabilmeniz ve eksiğiniz hangi konuda ise direkt ulaşabilmenizdir. Bir başka amacım ise yeni başlayan bir üyemizin hangi sıralamayı takip edeceğini buradan öğrenmesidir.

Yapmanız gereken tek şek, hangi kategorideyseniz,
  • sıfırdan başlayan,
  • en baştan tekrar etmek isteyen,
  • eksiği olan konuyu öğrenmek isteyen,
sıralanmış konuların üzerine tıklayarak ilgili ders notuna kolayca ulaşmanız ve çalışmaya başlamanızdır.

Keyifli ve verimli çalışmalar dilerim 🙂

📚 Okumanızı Tavsiye Ediyorum
Resim
Matematik Dersine Nasıl Çalışmalıyız?:...Bu sitede matematik derslerini elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum. Özellikle tanımları altını üstünü vurgulayarak, içinde geçen kelimeleri analiz ederek anlatıyorum. Çünkü matematik demek, tanım demektir. Uygulamaları çözmek ise tanımı soruya uygulayıp sonuca ulaşmaktır...
https://gidenler.me/showthread.php?tid=20

1. Kümeler
İyi tanımlanmış nesneler topluluğunu ve küme teorisinin temellerini merak edenler için hazırlanan dersler.

2. Sayı Kümeleri ve Temel Kavramlar
Matematiğin yapı taşları olan sayı sistemlerini ve aralarındaki ilişkileri inceleyen dersler.

3. Bölünebilme, EBOB ve EKOK
Sayıların çarpan yapısını ve periyodik problemleri çözme yöntemlerini içeren dersler.

4. Birinci Dereceden Denklem ve Eşitsizlikler
Bilinmeyenleri bulma, denge kurma ve aralık analizleri üzerine kurgulanan dersler.

5. Üslü İfadeler ve Denklemler
Tekrarlı çarpmaların pratik gösterimini, üs kurallarını ve üslü denklemlerin çözüm adımlarını kapsayan dersler.

6. Köklü İfadeler ve Denklemler
Karekök ve üst dereceden kök kavramlarını, köklü ifadelerde işlemleri ve rasyonel yapma yöntemlerini içeren dersler.

7. Oran ve Orantı
Nicelikler arası ilişkileri, doğru ve ters orantı mantığını ve problem çözme stratejilerini ele alan dersler.

8. Fonksiyonlar
Girdi ve çıktı ilişkisini, bağıntı türlerini ve fonksiyon grafiklerini inceleyen temel dersler.

9. Limit ve Süreklilik
Yaklaşım kavramını, fonksiyonların kritik noktalardaki davranışlarını ve süreklilik şartlarını inceleyen dersler.

10. Türev ve Uygulamaları
Değişim oranını, teğet eğimlerini ve fonksiyonların ekstremum noktalarını analiz eden dersler.

11. İntegral ve Uygulamaları
Türevin tersi işlemi olan belirsiz integrali, alan ve hacim hesaplamalarına dayanan belirli integrali içeren dersler.
📅 Son Güncelleme: 31 Ağustos 2026

Konuyu Dinle
Hazır. Konuyu dinlemek için Oynat'a basın.

Yazarımız Hasan hakkında: Adım Hasan, ama bir dönem MyBB kullananlar beni Yondaime nicki ile tanırdı. 2009 da başladı web maceram, MyBB, Wordpress, Matematik, Adalet, Bilgisayar Programcılığı, derken şimdide burada bir şeyler yapmaya çalışıyorum :)

Yazıya herhangi bir yorum yapılmadı

[-]
Hızlı Cevap
Güvenlik Kodu:
Lütfen, resmin üzerindeki harf ve rakamlardan oluşan Güvenlik Kodunu, aşağıdaki metin kutusuna giriniz.
Güvenlik Kodu:
(Büyük/Küçük harf duyarsız)

Reklam
Reklam

Kategoriler

Yasal Uyarı
Bu internet sitesi içeriğinde yer alan tüm yazılar Gidenler.Me’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. Gidenler.Me, ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir. Gidenler.Me Blog'da yer alan tüm yazılar/makaleler bilgi edinme amacı ile sınırlı olup Gidenler.Me'den izin alınmaksızın değiştirilemez, çoğaltılamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz, umuma iletilemez, başka bir lisana çevrilemez.

Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
GM v3.0.0.8 Beta theme designed for MyBB